vineri, 14 februarie 2020

CĂLĂTORII. Florența, un muzeu superb în aer liber

Credit foto: virtualsireal
Una dintre cele mai frumoase frumoase locații din Italia, Florența este un important centru istoric din Peninsulă încă din perioada Evului Mediu și a Renașterii. Orașul, situat de-a lungul râului Arno, este cunoscut pentru celebrele opere de artă ale lui Michelangelo, aflate aproape în fiecare parte a centrului vechi. Tot la Florența s-au născut sau au locuit Dante Alighieri, Galileo Galilei și Boccaccio, aici fiind și reședința familiei Medici. Pentru a putea să vă bucurați de tot ceea ce se află în Florența, aveți nevoie de cel puțin trei zile și de un buget de 150 de euro de persoană, sumă necesară pentru vizitarea tuturor muzeelor din acest superb oraș.

Dacă doriți să aveți intrare la toate obiectivele turistice din Florența, vă puteți achiziționa Firenze card, la prețul de 85 de euro. Acesta vă oferă și posibilitatea de a trece peste coada din fața muzeelor. Alte detalii puteți vedea aici...

Vom începe periplul nostru prin Florența de la Palazzo Pitti. Aici putetți cumpăra un tichet ”trei în unul” pentru palat, grădinile Boboli și Uffizi Museum, toate legate de Coridorul Vasari. Un bilet este 18 euro de persoană, valabil pentru 72 de ore, iar ca timp veți avea nevoie cam de cel puțin patru ore doar pentru aceste locații. După ce ați ieșit de la Uffizi, aveți la 50 de metri Piazza de la Signoria, aici fiind o copie a celebrei statui a lui David, realizată de Michelangelo dar și Loggia dei Lanzi, Palazzo Vecchio cu turnul său superb, un bilet fiind 17,50 euro. Lângă ele, o fântână minunată în care apare zeul Neptun. În apropiere se află și Bargello Museum, care poate fi vizitat cu 15,15 euro. Ziua se va încheia cu Basilica di San Marco și cu Santa Trinita plus Palazzo Strosi. Pentru aceste obiective vor fi necesari aproximativ 60 de euro și un timp de șase ore.

Cea de-a doua zi o vom începe din Piazza dell’Unita, o zonă destul de centrală în Florența, de unde ne vom deplasa spre Basilica Santa Maria Novella, un bilet aici fiind zece euro. Ne vom îndrepta  către celebra Capela Medici, unde vom viziona, contra sumei de opt euro de persoană, minunatele sculpturi realizate de Michelangelo, mormintele familiei Medici și alte câteva opere de artă. Nu trebuie ratată nici Basilica San Lorenzo, locul în care se poate vedea manuscrisul celebrei Divinei Comedii de Dante Alighieri și hărți vechi foarte rare. Un tichet pentru biserică, bibliotecă și grădină îl puteți achiziționa de aici cu 14 euro de persoană. După aceea vom ajunge la Domul din Florența, Baptisteriul și muzeul Domului, toate cu 18 euro. La final mai sunt de vazut Palatul Medici si Orsanmichele. Bugetul acestei zile este de aproximativ 60 de euro.

Ultima zi a periplului nostru prin Florența va începe din cunoscuta Piazza Santa Croce, acolo unde se dispută partidele deja celebre din calcio storico. În fața arenei, care se amenajează special doar vara, se află Biserica Santa Croce, locaș unde avem locurile de veci ale cunoscuților Michelangelo, Machiavelli și Dante Alighieri. Un bilet costă opt euro de persoană. Vom continua către Museul Galileo, un tichet fiind de zece euro de persoană. La final nu trebuie ratată Academia Gallery, acolo unde este expus originalul celebrei statui David de Michelangelo. Cea de-a treia zi are un buget de aproximativ 30 de euro. Pentru pasionații de fotbal, se poate vizita și stadionul Artemio Franchi, construit în 1931 și modernizat pe parcurs. Cei care doresc să facă sport, alergare sau mers pe bicicletă, au trasee speciale de-a lungul râului Arno și prin Parco delle Cascine.

Detalii despre obictivele turistice din Florența puteți găsi accesând acest link...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu